Dubai Ticari Seyahatler

dubaivizesi.biz vize başvurusu

Dubai Ticari Seyahatler

Ülkeler uyguladıkları prosedürler gereği ülkesini ziyaret edecek yabancılardan vize talebinde bulunabilir. Vize isteme eğilimi ülkeler arası ilişkilerden veya ülke tutumundan kaynaklanabilir. Ekonomi, turizm ve siyasi gelişimleri için benimsedikleri politikalara uygun işlemler yapmayı istemek ülkelerin en doğal hakkıdır. Dubai de Türk vatandaşlarından vize talep eden ülkelerden birisidir. Dubai Ticari Vizesi Alma Zorunluluğu Bulunanlar Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı ülkelerden birisi olan Dubai Emirliği ticari nitelik taşıyan iş fuarları, toplantılar, görüşmeler, anlaşma ya da alanla alakalı kontrolleri içeren tüm işlemler için Türk vatandaşlarından vize talep eder. Sadece yeşil, diplomatik ve gri hizmet pasaportuna sahip kişiler bu uygulamadan muaf tutulmaktadırlar. Bu pasaportların muafiyet süresi 180 günlük süre içinde 90 gün ülkede kalma sınırı şeklinde uygulanmaktadır. Ülkeye vize almak için ticari veya turistik bir sebep sunmak ve buna göre vize talebinde bulunmak şarttır. Dubai Ticari Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Ticari nitelikli bir iş için ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları kısa süreli veya uzun süreli ticari vize başvurusunda bulunmaktadırlar. Kalacakları süreye ve işlemlerine göre uygun olanı seçebilirler. Her iki vize için de tek giriş ve çok giriş seçenekleri mevcuttur. Vize işlemleriniz onaylandıktan sonra 58 gün içinde ülkeye giriş yapma zorunluluğunuz bulunur. Süre dolduktan sonra giriş yapamayacağınızdan dolayı yeniden vize almanız gerekecektir. Dubai Ticari Vize İşlemlerinde İstenen Belgeler Dubai vizesi diğer ülke vizeleri gibi pasaportunuza yapıştırılmaz. E vize özelliği taşıdığından çıktısı alınarak kullanılır. Seyahatleri boyunca tüm misafirlerin yanında bulundurmaları istenir. Ticari vize alabilmek için ise istenen belgeler renkli olarak taranmış nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi, Dubai ticari vize işlemleri için yatırılan banka dekontudur. Eğer yabancı pasaport sahibi iseniz oturum belgenizin de evraklar arasına eklenmesi talep edilecektir. Dubai Ticari Vize Alımı ve Kullanımı Dubai vizesi için evraklar yollandıktan sonra onay ve red alma süresi 72 saattir. Kısa süreli ticari vize başvurusunda bulunanlar Dubai'de 30 gün konaklama hakkı elde ederler. Ancak bir ayı tamamlamadan en geç 28 günde seyahatin sonlandırılması turist için daha olumlu bir izlenim olacaktır. Çok girişli vize alınması halinde de yine 28 gün konaklama süresini geçmemek üzere ülkeye sınırsız giriş çıkış yapılabilir. Konaklama süresi aşıldığında her bir yolcu başına 3000 USD para yaptırım cezası bulunur. Ve konsolosluk yasa ihlalinde bulunan bu kişileri ülkeye almama hakkına sahiptir. Uzun süreli Dubai vizesi alacak olanlara ise toplamda 90 gün konaklama hakkı verilir. Kısa veya uzun süreli vizelerin tamamı için vize uzatma işlemi yapılmamaktadır. Uzatma talebi olan kişilerin ülkeye tekrar giriş çıkış yapmaları şarttır. Uzun süreli vize sahibi olan kişi 90 günün tamamlanmasına yakın bir süre kala ülkeden ayrılmalıdır.

All rights Reserved. 2017 © dubaivizesi.biz
Telefon : +90 232 247 77 66 Fax: +90 232 247 05 06 E-mail info[at]dubaivizesi.biz
Adres : Mithatpaşa Cad. No.1114 K.1 D.1 Güzelyalı - İzmir