Dubai Vizesi Nasıl Alınır

dubaivizesi.biz vize başvurusu

Dubai Vizesi

Birleşik Arap Emirliklerini ziyaret edecek olan vatandaşların vize alması gerekmektedir. Eğer transit yolculuk yapılacak ise veya ülkede konaklama olmayacak ise vize alınmasına gerek olmamaktadır. Fakat Birleşik Arap Emirliklerine gidecek olan vatandaşları bazı kısıtlamalar beklemektedir. Örneğin eğer 18 yaşından küçük çocuklar var ise aileden izin belgesi gerekiyor. Evli olan kadınlar için ise evlilik cüzdanı fotokopisi istenmektedir.

Her Ülke Dubai Vizesi İçin Başvuru Yapabilir Mi?

Dubai vizesi için bazı ülkeler başvuru yapamazlar. Çünkü bu ülkeler Dubai'de yasaklı ülke statüsünde bulunmaktadır. Türkiye'de oturum iznine sahip olsalar bile Suriye, Filistin, İsrail ve Afganistan vatandaşları Türkiye'den Dubai vizesi için başvuru yapamazlar. Bu ülkeler dışında kalan tüm orta doğu ülkelerinin vatandaşları Türkiye'de oturum izni olup Türkiye'den başvuru yapabilmektedirler.

Dubai Vizesi Nereden Alınır?

Dubai vizesi alabilmek için çeşitli yöntemler bulunuyor. Birleşik Arap Emirlikleri İstanbul Başkonsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği'ne şahsen başvuru yapılabilir. Ülkeye seyahat edilirken kullanılacak olan hava yolu şirketi aracılığı ile online başvuru yapılabilir. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofisinin yetkili olduğu vize başvuru merkezlerine giderek işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Dubai Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Vize alınması işleminde hava yolu şirketleri aracılığı ile ve aracı kurumlar ile olmak üzere iki çeşit başvuru şekli bulunmaktadır. Başvuru ücreti 130 $civarındadır

Dubai Vizesi Çeşitleri

Seyahatin içeriğini belirleyen vize çeşitleri olarak Dubai turistik vize, Dubai ticari vize ve Dubai ziyaret vizelerini sayabiliriz. Pasaportunuzun geçerliliği ise en az altı ay olması gerekmektedir.

Dubai Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Dubai vizesi için gerekli evraklar yapacağınız seyahatin içeriğine göre değişiklik göstermektedir. İstenen evraklar eksiksiz bir şekilde sunulursa genelde en geç 3 iş günü içerisinde Dubai vizesini alabiliyorsunuz. Tabi ki öngörülen süreçte vizenin çıkacağının garantisi verilemez. Bazı durumlarda bu sürecin uzaması veya kısalması söz konusu olabilmektedir. Örneğin Türkiye Cumhuriyeti resmi tatil günleri ve Dubai resmi tatil günlerine denk gelirse vize başvurunuz daha uzun bir süreçte sonuçlanabilir. Dubai Konsolosluğunun yoğun olduğu günlere denk gelirse de bu süreç uzayabilmektedir. Bu yüzden Dubai vizesi alacak olan vatandaşların herhangi bir aksilik olabileceğini varsayarak seyahat planlamalarını yapmaları tavsiye edilir.

 

Bu vize pasaporta yapıştırılmıyor size e-posta veya faks yoluyla ulaştırılıyor. Gerekli evrakları şu şekilde sıralayabiliriz;

- Kimlik Fotokopisi,

- Pasaportta kimlik bilgilerinin bulunduğu fotoğraflı sayfanın renkli çıktısı,

- Başvuru Formu (Eksiksiz doldurulmuş olacak),

- Biyometrik Fotoğraf (Fotoğrafın arka fonu beyaz olacak),

- Vize başvuru sahibine ait ikametgah ya da adına fatura,

- İbraname,

- Dubai’ye giriş sebebini bildiren yazı,

- Başvuru ücreti.

All rights Reserved. 2017 © dubaivizesi.biz
Telefon : +90 232 247 77 66 Fax: +90 232 247 05 06 E-mail info@dubaivizesi.biz
Adres : Mithatpaşa Cad. No.1114 K.1 D.1 Güzelyalı - İzmir