Dubai Vizesi Nasıl Alınır

dubaivizesi.biz vize başvurusu

Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Ülkelerin ticari, siyasi ve ekonomik tutumları gereği diğer ülkelerden ülkelerine gelmek isteyen kişiler için uyguladıkları bazı diplomatik süreçler, prosedürler bulunmaktadır. Vize istenmesi veya istenmemesi de bu durumlardan yalnızca birisidir. Dubai'ye gitmek isteyen Türk vatandaşlarının ticari veya turistik vize almaları zorunludur. Sadece yeşil ve gri hizmet pasaportuna sahip kişilerin vize alması zorunlu tutulmamaktadır. Kalış sürenize ve gidiş amacınıza göre değişmekle birlikte Dubai'den vize almak fazla evrak isteyen diğer vize süreçleri gibi karmaşık değildir.

Dubai Vizesi için Gerekli Evraklar

Dubai vizesi almak için bilet aldığınız firmalara başvuru yapmak veya aracılık hizmeti sağlayan acente ve kurumlardan yardım almak süreci kısaltmanıza imkan sağlayacaktır. Vize başvurusu için istenen evraklar yeni sisteme göre çipli olarak düzenlenmiş ve en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport, iki tane arkası beyaz ve klasik vize formatlarına uygun vesikalık fotoğraf ve bazen de ikametgahınızın görülebilmesi adına istenen elektrik veya su faturasıdır. Bu evrakları tarayarak ve asıllarıyla birlikte bir acenteye uğrayarak vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Dubai emirliğinin açmış olduğu online vize başvuru platformundan evrakları ulaştırarak ve vize başvuru bedelini ödeyerek vizenizin onaylanması için beklemeye başlayabilirsiniz.

Dubai Vizesi Ne Kadar Sürede Onaylanır?

Vize başvurusundan sonra vizenize olumlu ve olumsuz cevap gelmesi 72 saat kadardır. Onay almanızla birlikte ülkeye geçişiniz için vizeniz Arap dilinde düzenlenir. Diğer ülkelerdeki gibi vizeniz pasaportunuza basılı veya işli değildir. İki sayfadan oluşan ve size mail yolu ile iletilen evrakın çıktısının alınması ve pasaportun arasına eklenmesi gerekmektedir. Evrak ülkeye geçişiniz sırasında pasaport polisi tarafından kontrol edilecektir.

Dubai Vize Çeşitleri

Dubai vizesi başvurusu sırasında ülkeye yapacağınız ziyaretlerinizin türüne göre ticari ve turistik olarak iki vize türü talep edebilirsiniz. Yukarıda sayılan evraklar genel anlamda turistik vize için talep edilen evraklardır. Ticari vize ülkeye iş kurmak için giden kişilerin alacağı vizelerden olup, farklı boyutları içermektedir. Kalacağınız süreye göre ise tek girişli veya çok girişli olarak da vize almanıza imkan sağlanır.

Eğer sadece ülkeye bir kez gitme amacınız var ise tek girişli bir vize almanız daha ekonomik ve yerinde olacaktır. Vizeniz onaylandıktan sonra tek girişli vize ile 58 gün içerisinde ülkeye sadece bir kez giriş çıkış yapmanız sağlanır. Daha sık ziyaret etmek durumunuz var ise sınırsız giriş çıkış hakkınızın bulunduğu çok girişli vize almanız daha uygun olacaktır. 3 aylık süre ile sınırlı olan bu vizenin giriş çıkış sayı kısıtlaması yoktur.

Dubai Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dubai vizesi için başvuru yapmak istediğinizde bilmeniz gereken en önemli konulardan birisi çalışma saatleridir. Çünkü Dubai'deki tüm resmi birimler perşembe günü mesai bitimiyle iki günlük resmi tatile girmektedir.

All rights Reserved. 2017 © dubaivizesi.biz
Telefon : +90 232 247 77 66 Fax: +90 232 247 05 06 E-mail info@dubaivizesi.biz
Adres : Mithatpaşa Cad. No.1114 K.1 D.1 Güzelyalı - İzmir